Reglament en valencià

Article 1.La prova i organització.

1.1- La prova consisteix en una carrera de muntanya amb un recorregut de 18,5 Km i un desnivell de 1032 m. que discorre per senderes i pistes forestals del terme municipal de la localitat que està enclavada al Parc Natural de Serra d ’Espadán, en aquesta edició serà la QUINZENA edició i es realitzarà el dia 26 de febrer de 2023.

1.2- L’ Organització de l’esdeveniment correspon al Club Castro d’ Alfondeguilla, juntament amb el ajuntament de la localitat i l’assessorament de Runática.

1.3- El dia 17 de febrer es realitzarà la presentació de la prova. El lloc i l’hora s’anunciarà per les RRSS.

Article 2. Eixida/Arribada i Horari.

2.1- La XV CURSA MUNTANYA CASTRO D’ALFONDEGUILLA, se celebrarà el diumenge 26 de Febrer. L’EIXIDA i la seua ARRIBADA es trobaran en la C/ L’ Arquet i l’horari de l’eixida serà les 09.00 h.

2.2- Per a realitzar el recorregut se disposarà d’un temps de 4.00 h tancant la línia d’arribada a les 13:00. Durant el recorregut es realitzarà un control de pas en el Km 14,5 que es tancarà a les 12:00h (3h des de l’eixida), per la qual cosa es considerarà desqualificat qualsevol participant que sobrepassi aquest límit de temps havent de retirar-se en aqueix mateix moment.

2.3- L’organització, es reserva el dret de modificació de recorregut i/o data de celebració, per causes justificades o força major.

2.4- Si se suspenguere la prova amb una setmana d’antelació, l’organització establirà una nova data per a l’esdeveniment i/o proporcionaria un període de devolució de l’import.

Article 3. Recorregut

3.1- Es tracta d’un recorregut bastant exigent per pistes, camins i sendes del terme municipal d’ Alfondeguilla, passant per alguns dels paratges peculiars de la localitat com són: Aigualit, Penyalba, Ereta Pitera, la Senda d’ Artana, la Font de Marc o la Penyeta de Cantallops. Durant el primer quilòmetre i mig, discorre per dins de la localitat seguint a continuació per una pista formigonada durant un altre quilòmetre, a partir d’aquest punt s’aniran alternant els trams de pista forestal i sendera durant tot el recorregut. És responsabilitat de cada participant establir el seu estat de forma òptim per a afrontar aquesta prova.

3.2- Durant el recorregut s’establiran 4 avituallaments, distribuïts segon la taula d’a continuació:

AVITUALLAMENTS

Km 5,4Aigualit
Km 8,1L’Ereta
Km 13,4Font de la Penyeta
Km 16,7Cantallops

NO ES DISPOSARAN DE GOTS EN ELS AVITUALLAMENTS DURANT EL RECORREGUT

3.3- El marcatge de la prova es realitzarà mitjançant paletes indicadores i cinta de color vistós a intervals, variant la seua distància segons el tipus de camí i/o dificultat.

3.4- És obligació de cada participant, seguir el recorregut marcat per les balises i passar per tots els controls establerts.

3.5- És la responsabilitat de cada participant els seguir aquests senyals. Aquestes indicacions seran retirades per l’organització al final del dia.

3.6- Pots consultar l’informe IBPIndex al final del present reglament.

Article 4. Material aconsellable.

4.1- La CURSA MUNTANYA CASTRO D’ALFONDEGUILLA, té caràcter de semi-autosuficiència atès que existeixen diversos punts d’avituallament al llarg del recorregut, però serà responsabilitat de cada participant, preveure i portar amb si la quantitat de beguda, aliment o complements necessaris fins a arribar fins al següent avituallament.

4.2- Donat el territori pel qual transcorre l’itinerari de la prova (Parc Natural de Serra d’ Espasa), i davant la responsabilitat que hem d’adoptar amb el medi ambient tant participants, acompanyants, col·laboradors i organitzacions, NO DISPOSARÀ DE GOTS EN ELS AVITUALLAMENTS, per la qual cosa ÉS OBLIGATORI PORTAR UN RECIPIENT per a avituallar-se.

4.3- Per les dates en les quals se celebra la prova, l’organització aconsella portar:

  • Aliments
  • Manta tèrmica
  • Xiulet
  • Telèfon mòbil
  • Jaqueta paravents

Article 5. Inscripcions

5.1- La inscripció està oberta a tots/as les persones que desitgen participar atenent els següents requisits:

  • Ser major de 18 anys el dia de la prova.
  • Tindre el coneixement del recorregut i preparació física adequada per a afrontar en condicions la prova.
  • Conèixer i acceptar el present reglament.

5.2- Per motius de seguretat s’estableix un límit de 450 inscripcions, reservant-se l’organització 50 dorsals

5.3- L’import de la inscripció serà segons el següent quadre.

Termini d’inscripcióImport
Fins al 12/0218€
Del 13/02 al 21/0225€

5.4- El tancament de les inscripcions s’estableix el dia 21 de Febrer a les 23:59h, una vegada superada aquesta data no es realitzaran inscripcions en cap concepte.

5.5- Les inscripcions es realitzaren a través de la pàgina web: www.runatica.com mitjançant plataforma d’inscripcions que pot implicar un sobre cost de 0,60€.

5.6- El preu de la inscripció inclou:

  • Segur de RC i accidents.
  • Assistència mèdica.
  • Accés als avituallaments de la prova.
  • Accés als trofeus, de les classificacions.
  • Borsa del corredor.

5.7- El lliurament de dorsals es realitzarà en els voltants de la zona d’eixida fins a 8:45h. A partir d’aquesta hora no es garanteix que es puguin entregar dorsals fins presa l’eixida del grup.

5.8- Per al lliurament del dorsal, és obligatori la identificació mitjançant DNI, NIE o passaport que acrediti la identitat.

5.9- LA CESIO I/O CANVI DE DORSALS NO ES PERMÉS EN CAP CONCEPTE, ja que es posa en risc de falsedat documental, en cas de produir-se s’optaria per la desqualificació i perduda de tots els drets adquirits en la inscripció i causa de veto per a pròximes edicions de la prova.

5.10- En cas de sol·licitar la devolució de l’import, la data límit serà el dia 16 de febrer. L’import que es reintegrarà serà el 50% de l’abonat (inscripció) menys les despeses de bancs.

Article 6. Categories

6.1- En la present edició s’estableixen les següents categories per edats tant masculines com femenines calculades segons l’any de naixement:

EDATS*CATEGORIA
De 18 a 39 anysSènior
De 40 a 49 anysVeteràs/as A
De 50 a 59 anysVeterans/as B
De 60 anys d’ara en avantVeterans/as C

6.2- Independentment de les categories anteriorment descrites, s’estableix un TROFEU per a GUANYADOR/GUANYADORA ABSOLUT/A de la prova.

6.3- També obtindran trofeu el PRIMER/A classificat/a LOCAL.

6.4- Així mateix s’estableix un premi als tres primers equips amb menor suma dels 5 millors temps, és imprescindible que comptabilitze el temps d’una persona de diferent sexe.

6.5- El lliurament de trofeus es realitzarà a les 12.30. (En cas de no estar complet el podi referent a la categoria, es posposarà fins que estigi complet).

6.6- Serà obligatòria l’assistència al lliurament de trofeus, en cas de no fer-ho sense causa justificada, s’entendrà que es renuncia al trofeu.

Article 7. Desqualificacions

7.1- Serà motiu de desqualificació i valoració per a pròximes edicions de la prova o esdeveniments a realitzar per l’organització:

a) Participar amb el dorsal assignat a un altre participant o no autoritzat per l’organització.

b) No portar posat el dorsal o bé no presentar-ho a qualsevol membre de l’organització o col·laborador de la prova que ho demandi.

c) Per comportament antiesportiu o no respectuós (insultar, amenaçar o agredir) a membres de l’organització, col·laboradors, participants o públic en general.

d) Desobeir les directrius de seguretat de l’organització.

e) Alterar les marques i/o senyals establides per l’organització per a la indicació del recorregut.

f) Atallar per fora del recorregut marcat per l’organització.

g) Provocar accidents a un altre participant voluntàriament.

h) Provocar deterioració i/o degradació voluntàriament o tirar desaprofitaments en el medi ambient.

Article 8. Reclamacions

8.1- S’estableix un temps de 30 minuts següents a la publicació dels resultats, per a la reclamació i/o impugnació d’aquests. S’acceptaren totes les reclamacions previ pagament de 30€.

8.2- Aquesta reclamació i/o impugnació, serà atesa pel Comitè de Carrera. El Comitè de Carrera, serà qui tinga la competència per a resoldre les reclamacions. Contra la resolució del Comitè de Carrera no cap cap recurs. Quan el Comitè ho estimi necessari es podrà reunir amb qui crega convenient a fi i efecte d’emetre una resolució sobre la reclamació.

8.3- Les reclamacions es presentaran per escrit al Director de Carrera i hauran de complir els següents requisits de forma:

  • Dades del reclamant: nom de la persona que la realitza, DNI, a qui representa.
    • Dades del/els esportistes afectats, núm. de dorsal.
    • Fets que s’al·leguen.

8.4- Aquest import serà reembossat en el cas que l’organització consideri que la reclamació està justificada.

Article 9. Abandó, seguretat i assistència mèdica

9.1- En cas d’abandonar la prova per problemes físics, haurà de realitzar-se en l’avituallament més pròxim, indicant-lo al responsable d’aquest. En cas d’haver sobrepassat aquest avituallament s’haurà de retrocedir a aquest. Si en tornar es trobarà amb el personal “granera” que tanca la prova, seran ells mateixos els que li indiquen.

9.2- Si el responsable de l’avituallament considerarà oportú l’evacuació del participant; aquest haurà de seguir les indicacions del responsable que decidirà en moment i el sistema d’evacuació.

9.3- En els punts més conflictius es disposarà de personal de seguretat.

9.4- Així mateix, tots els participants estaran subjectes a la valoració de l’equip mèdic qui sota el seu criteri podran retirar i/o evacuar de la competició a qualsevol participant.

9.5- Els valors de qualsevol esportista i especialment els de muntanya, han de ser la companyonia i l’ajuda, la qual cosa TOTS/AS els participants estan OBLIGATS a auxiliar als que necessiten ajuda, així com l’informar de qualsevol contratemps en els controls de pas.

Article 10. Assegurança d’ accidents.

Segons indica la llei: Tots els participants inscrits estaran coberts per una Pòlissa d’Assegurances d’Accidents,  concertada per l’Organització, que cobrirà els accidents que es produïsquen com a conseqüència directa del desarroll de la prova, i mai derivats d’una patologia o tara latent, lesió, imprudència, negligència, inobservança de les lleis i de l’articulat del Reglament, etc., ni els produïts en els desplaçaments al lloc i des del lloc en què es desenvolupi la prova.

Article 11. Drets d’imatge.

 11.1- El/la participant en realitzar la inscripció cedeix atemporalment els drets d’imatge, (vídeos, fotografies) per al seu ús en qualsevol esdeveniment de l’organització o ús publicitari del propi esdeveniment.

11.2- L’organització es reserva el dret d’imatge de la prova així com dels actes paral·lels que se celebren en relació amb aquesta. L’entitat organitzadora es reserva en exclusivitat el dret sobre la imatge de la prova, així com l’explotació audiovisual i periodística de la competició. Qualsevol projecte mediàtic o publicitari haurà de comptar amb el consentiment de l’organització indicant el nom de l’esdeveniment.

Article 12. Protecció de dades.

D’acord amb el que s’estableix en la Llei orgànica  15/1999 de 13 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal, totes les dades personals facilitats pels participants i les imatges obtingudes en el desenvolupament de l’esdeveniment, seran emmagatzemades en fitxers de les entitats, amb la finalitat de gestionar la participació en l’esdeveniment, així com la promoció, distribució, i la difusió d’aquest. Pel que es pot exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, enviant un escrit acompanyat de la còpia del seu DNI indicant la seua voluntat, a l’adreça de correu electrònic: cursacastrodalfondeguilla@gmail.com

Article 13. Modificació del Reglament.

13.1- En cas que l’organització de l’esdeveniment es vera obligada o amb la necessitat, podrà modificar el present reglament, informant i comunicant a totes les persones interessades per mitjà de les RRSS.

13.2- Qualsevol incidència o circumstància que no estigi prevista en el present reglament, es resoldrà segons el REGLAMENT DE CARRERES PER MUNTANYA DE LA FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana)

Article 14. Protecció ambiental i responsabilitat.

La prova transcorre íntegrament pel Parc Natural de Sierra d’ Espasa, per la qual cosa som els corredors, corredores, acompanyants, organitzacions i tots els que ens acostem a aquest “paratge”, els qui hem de respectar i fer respectar les normes d’aquest parc, lluitant perquè l’impacte mediambiental. Els participants d’aquesta mena de carreres sabem que es tracta d’un entorn fràgil susceptible de grans erosions i degradacions, per la qual cosa:

  • No s’ha de transitar per fora dels camins/senderes marcades
  • Es depositaren tots els desaprofitaments en els llocs habilitats
  • Ens comportarem de manera respectuosa amb el medi ambient evitant danyar i/o molestar la flora i fauna

Les proves que es realitzen per muntanya, no podem ni devem, ignorar aquestes regles bàsiques, així que ajuda’ns a difondre aquesta pràctica.

#Xtubien,Xmibien,Xelbiendetodos

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar